Què és km2 Ciutat?

 

És un entorn metodològic i tecnològic que incorpora dispositius mòbils amb GPS per al treball comú en projectes sobre el territori. Ha de facilitar la descoberta de llocs d’interès, incorporar elements lúdics, donar a conèixer l’agenda d’actes, facilitar l’accés a la xarxa de comerços i permetre aprofundir en el coneixement del patrimoni històric i natural de la població.

Ecosistema presencial i virtual, d’informació i d’aprenentatge
Mitjançant tecnologies digitals i socials els ciutadans d’una zona geogràfica determinada s’impliquen per millorar-la, aprendre, emprendre, gaudir, comerciar, transformar, comunicar…

Doble impacte: formatiu i transformador
Els usuaris es converteixen en ciutadans actius i compromesos, capaços de millorar i canviar el seu entorn / el seu negoci / la seva empresa de manera efectiva.

PARTICIPANTS
La informació que contindrà la App podrà ser aportada per diferents agents:

agents-33

COM FUNCIONA: PARTICIPACIÓ

num-30Que l’administració/ciutadans identifiquin temes o aspectes singulars del lloc en què viuen (mediambientals, culturals, històrics, socials, etc.) i que recopilin i elaborin informació al respecte i la geoposicionin al mapa creant punts d’interès i itineraris per descobrir-los i difondre’ls entre la seva comunitat.

num-31La informació treballada queda disponible per a ser experimentada i reutilitzada per altres usuaris, simplement desplaçant-se pel territori amb la seva smartphone.

num-32El ciutadà es converteix així en creador de continguts digitals de qualitat per a un públic ampli, i al mateix temps pren consciència de l’ús educatiu i informatiu de qualitat que poden tenir els telèfons mòbils, els quals habitualment només s’utilitzen amb finalitats comunicatives pràctiques.

Km2 Ciutat està impulsat per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Itinerarium, iEARN-Pangea i la Diputació de Barcelona. En una primera fase, hi participen també els Ajuntaments d’Igualada, Manresa i Sant Quirze del Vallès.

APP mòbil Itineraris Manresa
Screen Shot 2015-10-20 at 19.07.37

apple google-Play

 

 

APP mòbil Itineraris Igualada
Screen Shot 2015-10-20 at 19.07.37

apple google-Play